udflugter

Udflugtsmål

Gorges du Verdon

Slugterne langs floden Verdon er afgjort en udflugt værd. Der er et stykke vej at køre - flere steder lidt snørklet i bakkerne, så turen frem og tilbage kan godt tage det meste af dagen, hvis man samtidig står ud for at nyde udsigten en gang i mellem.

 

Der er to veje at vælge mellem - nord om eller syd om. De fleste vælger turen syd om floden. Her er flere autoriserede udkigssteder undervejs og desuden en meget høj bro over floden, så man kan udfordre sin højdeskræk, hvis man har sådan en.

 

Turen nord om går højere op - i godt 1.300 meters højde. Den er sine steder lidt mere dramatisk og kan give svedige hænder under kørslen. Her er også nogle udkigsposter, hvor man fra den ene kan se ned på førnævnte bro, som ikke syner af mere end 4-5 cm.

 

Der skulle efter sigende også være en del afmærkede vandreture i området. 


Her er link til diverse aktiviteter i området.

...og en artikel i Politiken (13/3-17 - kræver abonnement)

 

Køreturen langs floden og klipperne slutter ved den kunstige sø Lac du St. Croix, hvor man kan leje vandcykler og andre vandtransportmidler til en tur på søen eller op ad floden. Hvis det blæser op, kan det være lidt for spændende at være på vandet. Men en varm sommerdag er det en god oplevelse...vandet i søen er dog meget koldt.

 

Ikke langt fra søen ligger den lille, hyggelige by Moustiers Ste. Marie. Byen er kendt for sin fajancekunst og for en stjerne, der er spændt ud mellem klipperne over byen.

Golf i området

Inden for en radius af 15 km ligger der to ganske nyde-lige golfbaner: Terre Blanche og Saint Endréol - henholdsvis nord og vest for Bagnols.

 

Terre Blanche skulle være noget helt særligt, og Saint Endreol er den ældste golfbane i Provence.


Andre golfbaner i området:

GOLF ESTEREL LATITUDES
Valescure Avenue du Golf
83700 SAINT RAPHAEL
20 km sydøst for Bagnols


GOLF DE VALESCURE
Route des golfs
83704 SAINT RAPHAEL
25 km sydøst for Bagnols


GOLF DE ROQUEBRUNE
Quartier des Planes CD 7
83520 ROQUEBRUNE SUR ARGENS
26 km sydvest for Bagnols


GOLF CLUB DE BEAUVALLON
Boulevard des Collines Beauvallon
83120 SAINTE MAXIME
36 km sydvest for Bagnols


GOLF DE SAINTE MAXIME
Route du Débarquement BP 01
83120 SAINTE MAXIME
38 km sydvest for Bagnols


GRASSE COUNTRY CLUB
Lieu-Dit Claux Amic Route des 3 Ponts
06130 GRASSE
38 km nordøst for BagnolsGOLF DE MANDELIEU
Route du Golf
06210 MANDELIEU LA NAPOULE
41 km øst for Bagnols


RIVIERA GOLF CLUB
Avenue des Amazones
06210 MANDELIEU LA NAPOULE
42 km øst for Bagnols


GOLF DE CANNES MOUGINS
175 avenue du Golf
06250 MOUGINS
50 km øst for Bagnols


GOLF COUNTRY CLUB DE ST DONAT
270 route de Cannes
06130 PLAN DE GRASSE
55 km nordøst for Bagnols


ROYAL MOUGINS GOLF CLUB
424 avenue du Roi
06250 MOUGINS
55 km øst for Bagnols


GOLF DE TAULANE
Le Logis du Pin
83840 LA MARTRE
57 km nord for Bagnols


GOLF DE LA GRANDE BASTIDE
Chemin des Picholines
06740 CHATEAUNEUF DE GRASSE
59 km nordøst for Bagnols


GOLF DE BIOT
Avenue Michard Pelissier
06410 BIOT
60 km øst for Bagnols


GOLF OPIO VALBONNE
Route de Roquefort les Pins
06650 OPIO
61 km øst for Bagnols


MONTE CARLO GOLF CLUB
Route du Mont Agel
06320 LA TURBIE
93 km øst for Bagnols

Vandre- og cykelture

Bagnols en Forêt ligger i ca. 300 meters højde, og der er en del bakker i området med masser af stier - brede og smalle - som egner sig perfekt til vandre- eller cykelture. Det er bl.a. muligt at gå/cykle ad grusstier på tværs af landskabet de ca. 30 km til Cannes.

 

Umiddelbart over for byen i retning mod sydøst er der en skovklædt top, hvorfra der er en fabelagtig udsigt mod Middelhavet. Her kan man gå ad grusstier hele vejen til Puget/Frejus eller langs klippetoppen mod øst til de lokale slugter: Gorges du Blavet, hvor der er flere kuperede stier til at udforske området.

 

Oven for Blavet-slugterne - lige ved et hårnålesving på landevejen mod La Motte - er der et autoriseret udkigspunkt med endnu en glimrende udsigt.


Bevæger man sig lidt væk fra Bagnols er der et utal af andre steder, der kan udforskes til fods eller på to hjul.


Lidt flere input til oplevelser i de røde bjerge...

Vinproducenter

Vinene fra Provence har ikke anmeldernes store bevågenhed. Det er måske meget godt, for det afspejler sig selvfølgelig i prisen. Derfor kan man finde mange, ganske glimrende vine til ret rimelige priser - og der er masser af mulighed for det i området omkring Bagnols.

Cabran

Den producent, der er tættest på Bagnols - omkring 10 km fra vores hus på vejen mod Frejus. Vi har ofte købt deres rosé Pont Romain, men de 'almindelige' rosé og de tre røde varianter er også ganske glimrende.

Rouët

Ligger på den snørklede vej i retning mod La Motte og laver mange glimrende vine. Her har vi bl.a. fundet en prismæssigt overkommelig hvidvin. Men deres lidt dyrere topvin Belle Poulle (rødvin) er også rigtig god til prisen.

Blavet

Den billigste gode rosévin i nærheden af Bagnols. Den er ikke så let at finde. Man skal først mod Gorges du Blavet, derefter gennem byen Bouverie og videre mod Puget. Midt i ingenting ligger producenten på venstre hånd  knap 2 km ad en snørklet og hullet vej. Man skal køre i retning mod en campingplads, for vinudsalget er i campingpladsens butik

Mouresse

En af vores foretrukne producenter finder man nogle km uden for Vidauban og derefter et godt stykke ad en smal skovvej. Men turen er absolut værd at køre, for vinene er gode til prisen - både hvid, rød og rose.

Jas d'Esclans

Der er adskillige Esclans'er på vejen mod Callas (over Gorges du Blavet og til højre i rundkørsel mellem Le Muy og La Motte). Vi har prøvet et par stykker og vurderer, at Jas giver mest værdi for pengene.

Maison des Vins

På vejen mod Les Arcs (N7) ligger dette righoldige vinudsalg, der fører samtlige producenter i Cotes de Provence vindistriktet. Det er dog ikke alle producenternes vine, man kan købe. Der er udvalgte smagsprøver hver dag.

rouet
cabran2
maison
blavet
mouresse
jas
cabran142

Masser af kunst...

Picasso, Matisse, Léger, Chagall, Cezanne, Miro...Provence har i tidens løb inspireret et væld af kunstnere, som har boet og arbejdet i området. Også i dag trækker områdets særlige lys kunstnere til fra nær og fjern, herunder også flere danske.

 

Kunstnernes aktiviteter har resulteret i etableringen af adskillige museer og et utal af gallerier, som kan holde kunstinteresserede beskæftiget i lang tid...

Fondation Maeght

Et fremragende museum for moderne kunst etableret i bakkerne uden for St. Paul de Vence. Har angiveligt inspireret Knud W. Jensen til etableringen af Louisiana.

 

Musée de L'Annonciade

Et lille, men ganske interessant kunstmuseum ved havnen i St. Tropez.

 

Musee Matisse

Endnu et interessant museum, som bl.a. viser mange forskellige sider af kunstnerens værker og kunstneriske udvikling gennem tiden.

Musee Chagall

Museum med primært religiøse værker.

 

Den gamle bydel i Frejus

Her er mange levende værksteder, atelierer og gallerier. Der er en afmærket kunstrute igennem byen.

 

Rue Droite i Nice

I Provencehovedstadens gamle, særprægede bydel kan du finde denne gade, hvor gallerier og atelierer ligger som perler på en snor.

Loppemarkeder, antik og skrammel

Da vi skulle møblere feriehuset, ville vi prøve at finde noget 'autentisk' fransk inventar. Derfor besøgte vi nogle af de mange loppemarkedshaller, der findes i området, bl.a. Troc3000

 

Der er masser af muligheder for at gå på opdagelse i gamle ting og sager over alt i Provence.


200 km nord for Bagnols ligger byen L'Isle sur La Sorgue, som er berømt for sine loppemarkeder, der trækker folk til fra nær og fjern. Men man behøver ikke køre så langt.

 

I både Cannes og Nice er henholdsvis den lokale markedshal Marche Fourville og det berømte  blomstermarked på Cours Saleya hver mandag omdannet til antikmarked.

 
Derudover er der fra tid til anden antik-/loppemarkeder - vide grenier - i nogle af områdets byer. Det er bare at holde øje med plakater, der annoncerer begivenhederne...eller eventuelt disse sider: